Her kan du kjøpe Ditt tendart Bilde

NETTSHOP

Velkommen til tendart Nettbutikk, hvor du finner både DGA (Digital Graphic Artwork) og lerret malerier fra kunstner Torbjørn Endrerud. Torbjørn har en forkjærlighet for musikk, og spesielt Beatles og ellers hele 60. og 70-talls epoken. Torbjørn skaper bilder med rette streker og sterke farger! Det kan du se her. Men du finner også fargerike bilder med rette streker i inspirerende livsstilsbilder.
Freddy Mercury tendart

Freddy Mercury

Kr2,000.00

Freddie Mercury var en britisk vokalist, pianist og låtskriver. I gruppa Queen var han en karismatisk vokalist, og han regnes som en av rockens store ikoner.

Freddie Mercury var av indisk avstamning og vokste opp på Zanzibar, til han i 1955 flyttet til Panchgani i India for å gå på kostskole. Han kom til Feltham i Vest-London i 1964 for å studere illustrasjon og design.  Mercury var vokalist i bandet Wreckage da han møtte de andre medlemmene  av Queen, som ble dannet i 1970. Etter platedebuten i 1973 fikk gruppa  gradvis mer suksess. Mercury sto etter hvert fram som en karismatisk  sanger og stor scenepersonlighet.
Som soloartist hadde Freddie Mercury debutert i 1973 med singlen I Can Hear Music, under navnet Larry Lurex. I 1984 fikk han en hit med Love Kills, hentet fra filmen Metropolis. Hans første soloalbum, Mr. Bad Guy (1985), oppnådde skuffende salgstall, tross dets hitsingle I Was Born To Love You. Mercury fikk i 1987 to store hits: The Great Pretender og Barcelona. Sistnevnte lagde han sammen med operastjernen Monteserrat Caballé. I 1988 kom deres album der de mikset pop og opera: Barcelona. Singlen Barcelona ble en hit på nytt i 1992 i anledning sommer-OL i Barcelona.
Freddie Mercury hadde på 1980-tallet utviklet aids, men holdt dette unna offentligheten helt til dagen før han døde, 24. november 1991. Posthumt fikk han hits med In My Defence (1992) og Living On My Own (1993). Sistnevnte var en remiks av en sang fra debutalbumet. Singlen gikk til topps i Norge og Storbritannia. I 1992 kom også The Freddie Mercury Album. Samme år ble han feiret med en stor konsert på Wembley stadion.
Spillefilmen om Queen, Bohemian Rhapsody (2018), ble en kassasuksess, og Rami Malek (som spilte Freddie Mercury) ble tildelt Oscar-prisen for beste hovedrolle.

Handlevogn

No items in cart